Довгострокова оренда квартир: як підготувати помешкання?

Довгострокова оренда квартир: як підготувати помешкання?

З кожним днем довгострокова оренда квартир приваблює все більше людей, зазвичай це молоді сім’ї, студенти, або ж люди, які приїхали у відрядження. Квартири подобово мають попит в студентів-заочників та туристів.

Зняти квартиру в Івано-Франківську не складно, адже ринок нерухомості рясніє цікавими пропозиціями за досить привабливими цінами. Значно складніше здати квартиру в оренду, адже тут важлива кожна деталь. Потрібно правильно підготувати приміщення, адже саме це може привернути увагу потенційних орендарів.

На що варто звернути увагу при підготовці квартири?

Ремонт квартири

Перш за все, вам потрібно реально оцінити стан свого житла й тоді визначитись з цільовою аудиторією орендарів. Акуратні кімнати з недорогим, проте, свіжим ремонтом більш привабливі для орендарів, ніж застарілий євроремонт з облущеними або забрудненими стінами.

Пам’ятайте! Гроші, вкладені в ремонт дому повинні повернутися до вас після 2-3 місяців оренди. Заощадити можна на підлоговому покритті, люстрах, декоративних елементах та меблях, проте, не варто економити на сантехніці, електропроводці, батареях та інших комунікаціях.

У квартирі високої цінової категорії можете освіжити інтер’єр, або зробити новий ремонт, також не зайвим буде запросити дизайнера. Рекомендуємо не заощаджувати на матеріалах та приділяти увагу дрібницям.

У квартирі економ-класу варто зупинити свій вибір на косметичному ремонті, освіжити інтер’єр, поновити фарбу чи переклеїти шпалери. Також варто позбутися старого мотлоху та звільнити квартиру від особистих речей.

Меблі

Сьогодні кожен орендар має свої вимоги до орендованого житла. Існує мінімальний набір меблів, які обов’язково повинні бути у кожній квартирі: від економ до преміум-класу. Це: кухонні меблі, стіл та стільці, шафа, диван або ліжко, тумба, письмовий стіл та стілець. З кухонного приладдя: тарілки, кілька виделок, ложки, пательня, каструлі, чашки та склянки. У квартирах преміум-класу цього переліку буде недостатньо — велику увагу варто приділити якості меблів, сучасному дизайну та практичності.

Але пам’ятайте, що меблі не повинні займати весь простір й захаращувати квартиру, адже цілком ймовірно, що новий мешканець захоче поставити кудись свої речі.

Побутова техніка

Для квартир економ-класу існує мінімальний набір техніки, який повинен бути обов’язково: холодильник, кухонна плита, пральна машина та телевізор. Для квартир преміум-класу до цього переліку варто додати мікрохвильову піч, посудомийну машину, кондиціонер, кухонний комбайн або мультиварку, електричний чайник, пилосос, праску, фен та інше.

Інтернет

Зазвичай квартиранти самостійно обирають провайдера, адже шукають вигідні умови, відповідну швидкість та доступну вартість. Проте, не спішіть відключатися від свого провайдера, адже орендар не зможе одразу провести Інтернет.

Декор та предмети інтер’єру

Як приємний «комплімент» орендарю, ви можете зробити його проживання комфортнішим, додавши трохи милих дрібниць: дзеркала, штори та інше.

Прибирання

Перед презентацією квартири потенційним орендарям, рекомендуємо провести генеральне прибирання: самостійно, чи скористатися послугами клінінгових компаній, адже квартира повинна бути готова до поселення нових мешканців в будь-яку хвилину.

 Читайте також: Податок на нерухомість: скільки нам доведеться заплатити за «зайві» метри?


  • Перегляди: 1282

  • Поширити: