Оренда квартир: в яку пору року найбільш вигідно орендувати квартиру?

Оренда квартир: в яку пору року найбільш вигідно орендувати квартиру?

Ні для кого не секрет, що осінь є найбільш несприятливою порою для оренди нерухомості. І це стосується не лише Івано-Франківська, а й інших міст. За статистикою, цьогоріч вартість оренди квартир підвищилася на 30 %.


Коли ж найкраще орендувати квартиру?

В цьому питанні одностайні усі ріелтори: найкращою порою для оренди є середина весни (квітень, травень) та літо.

«Основним плюсом є те, що на початку весни вже можна вимикати опалення, що дозволить суттєво заощадити на комунальних платіжках», — ділиться думкою місцевий житель Андрій Гнатюк.

«Варто врахувати, що влітку більшість іногородніх студентів повертаються додому, тому є значно більший вибір квартир за досить непогані гроші», — розповідає ріелтор Влад Інжиєвський.

Перші кроки до оренди житла.
Щоб орендувати квартиру в Івано-Франківську потрібно вивчити ринок нерухомості та визначитися з власними вимогами.

«Більшість власників квартир не хочуть пускати до себе студентів, адже самі розумієте… що вони можуть залишити після себе, тому «парочки» мають більше шансів на поселення», — зауважує Влад.

Варто звернути увагу, що вартість оренди житла коливається, залежно від його розташування: до прикладу, в центральній частині міста квартири найдорожчі, хоча не завжди мають такі хороші умови, як дешевші квартири на Каскаді чи Пасічній. Так стається тому, що в центральній частині міста майже немає новобудов, а в мікрорайонах Пасічна, Каскад та БАМ ведеться масштабне будівництво.

Що, за скільки і де?
Попит на квартири в Івано-Франківську з кожним роком все більше зростає, зростає і вартість оренди. Ми вирішили вияснити скільки ж коштує оренда однокімнатної квартири з євроремонтом у районах нашого міста і порівняти вартість на прикладі таких районів: Каскад, Центр і Пасічна.

В середньому ціна однокімнатної квартири у Івано-Франківську з хорошим ремонтом та індивідуальним опаленням коливається від 2 900 до 3 500 гривень + комунальні платежі. Найдешевший варіант ми знайшли на Пасічній, вартість оренди — 2500 + комунальні.

Для того, щоб знайти хорошу квартиру, яка буде вас повністю влаштовувати, необхідно витратити не один день на пошуки, або довірити цю справу ріелторам, які завжди мають актуальну базу нерухомості.


  • Перегляди: 1759

  • Поширити: