Сонячні батареї Івано-Франківськ: нюанси встановлення сонячних батарей

Сонячні батареї Івано-Франківськ: нюанси встановлення сонячних батарей

Після подорожчання електроенергії 2018 все більше людей почали замислюватися про встановлення у власному домі альтернативних джерел енергії. Ціни на світло зросли на понад 16 %, що суттєво вдарить по гаманцях споживачів.

Альтернативні джерела енергії сьогодні користуються шаленою популярністю, адже їх встановлення окуповується вже через 5 років. Купити сонячні батареї в Івано-Франківську не проблема, адже ця ніша ринку постійно розвивається. Встановлення сонячних батарей гарантує вам фінансову незалежність, окрім того, держава пропонує вигідні умови та заохочує громадян, даючи можливість самим продавати енергію за «зеленим тарифом».

Таким чином, ви можете й самі отримувати кошти за продану енергію лише встановивши сонячні батареї. Ціна однієї такої батареї становить від 3 200 гривень і більше.

Сонячні батареї: як розрахувати кількість

Щоб визначити, скільки батарей потрібно для вашої квартири чи будинку, потрібно скласти таблицю, в якій перечислити усі електроприлади, які є у домі, помножити їх потужність на кількість годин, діб та тижнів. Врахуйте, що кожен прилад використовується протягом різного періоду часу. Тобто, електрочайник працює протягом дня 20 хвилин, а холодильник цілодобово. Щоб розрахувати ємність батарей, потрібно вирахувати кількість годин без сонця на одну добу.

Рекомендуємо звертатись лише до надійних та перевірених часом фірм, які нададуть повний спектр послуг: від прорахунку ємності та ціни до проектування та встановлення сонячних батарей.

Особливості встановлення сонячних батарей

  • батареї варто встановлювати на даху або території;
  • найкраще встановлювати батареї на тій стороні будинку, де найбільше сонця;
  • варто також враховувати кут нахилу батарей;
  • кабель від модуля повинен бути коротким, адже це скорочує витрати напруги;
  • батарею акумулятора варто розташовувати в сухому місці з системами вентиляції;
  • кріплення батарей повинно бути міцним, стійким до вітру.

Читайте також: Міфи про субсидії


  • Перегляди: 2037

  • Поширити: