Квартира для студента: оренда квартир в гарячий сезон

Квартира для студента: оренда квартир в гарячий сезон

За статистикою, в гарячі сезони «пошук житла» стає найбільш популярним запитом в пошукових системах. Ми уже писали про те, в які пори року найвигідніше орендувати житло, й дійшли висновку, що найбільш несприятливою порою для оренди є осінь. Чому? Все просто, адже саме наприкінці літа й на початку осені до міста починають з’їжджатися іногородні студенти. 

Знайти квартиру — справа не одного місяця, особливо, якщо у вас високі вимоги до умов та вартості житла. Для бюджетного студента, ріелтор — це неймовірна розкіш, адже зазвичай його послуги коштують від 50% до усіх 100% вартості оренди квартири. Проте, співпрацюючи з ріелтором, ви можете отримати саме той «ласий шматочок», омріяні квадратні метри в чудовому мікрорайоні та з прекрасними умовами, до того ж за хороші гроші. Але послуги ріелтора не для нас, адже ми бюджетні студенти, тому обираємо складніші та дешевші варіанти.

Отже, як зняти квартиру самостійно?

Соціальні мережі та сайти
Сьогодні майже ніхто уже не купує газети оголошень, і для чого, якщо актуальна інформація завжди є в Інтернеті? В соцмережі Facebook існує безліч тематичних груп, де можна знайти дуже навіть непогані варіанти за хорошою ціною. Проте, варто враховувати, що більшість пропозицій там від ріелторів та агенцій нерухомості.

Найкращим варіантом для пошуку житла є сайти, де ви можете самостійно регулювати налаштування пошуку й відмовитися від пропозицій ріелторів.

«Зараз знайти квартиру від власника дуже важко, більшість оголошень розміщують ріелтори. Не кожен студент може заплатити 3 тисячі за перший місяць проживання та ще й як мінімум 50% ріелтору докласти,» — розповідає Анна, студентка третього курсу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

«Хотілось би знайти квартиру ближче до «універу», гуманітарний корпус розміщений на Чорновола, а це центр міста й ціни там просто неймовірні,» — скаржиться її однокурсниця Ірина.

Маклер серед «своїх»
Отже, ми твердо вирішили, що послуги маклера, тобто ріелтора не для нас. Але є одна хитрість, скоріше лайфхак:

  • виставляєте оголошення про пошук житла;
  • максимально поширюєте його серед друзів, знайомих;
  • пропонуєте винагороду за корисну інформацію або ж цікаві пропозиції оренди.

«Хитрі» пошуки
Про цей метод ми прочитали в Інтернеті, тому спішимо й з вами ним поділитися. Цей спосіб допоможе вам швидко знайти омріяне житло, але з совістю доведеться вже якось домовлятися.

Отож, все просто:

  • звертаєтесь в агентство нерухомості й просите, щоб вони швидко підібрали вам найвигідніші варіанти;
  • коли з’являються варіанти, оглядаєте кожен з них і кажете, що вам не підходять;
  • записуєте адресу тих помешкань, які припали до душі й самостійно зв’язуєтесь з власником.

Якщо орендувати квартиру самостійно не варіант, тоді пропонуємо:

  • підселення, яке звичайно має багато переваг та недоліків, проте ви проживатимете в хороших умовах та не переплачуватимете;
  • проживання з господинею, яке, на нашу думку, має більше недоліків, ніж переваг, проте, це також дуже поширений спосіб заощадити;
  • догляд за літньою людиною; це, напевно, найменш поширений варіант проживання, коли студент оплачує лише комунальні послуги, продукти та медикаменти, а також змушений доглядати за старою людиною.

  • Перегляди: 2089

  • Поширити: