Жир та забруднення: як прибрати кухню

Жир та забруднення: як прибрати кухню

У повсякденності жінка щодня виконує безліч справ: робота, діти, прибирання. Не всі господині встигають за шаленим ритмом життя, адже потрібно простежити за чистотою у всьому домі. Найбільш «проблемною» кімнатою в домі зазвичай є кухня, адже під час приготування їжі поверхні швидко забруднюються.

Більшість господинь надають перевагу мийним та чистячим засобам, проте, існують більш безпечні для людини методи очищення поверхонь від бруду. Народні методи не лише є більш безпечними, вони ще й значно дешевші, порівнюючи зі спеціальними розчинами, які продаються в магазинах. Ми розповімо, як швидко та легко відмити поверхні від бруду, за допомогою народних методів.

Як відмити духовку

Лимонна кислота (оцет або лимон)

  • у невелику ємність наливаємо води;
  • вичавлюємо сік лимона (або додаємо лимонну кислоту чи оцет);
  • ставимо посудину з водою в духовку та вмикаємо її;
  • після того як духовка охолоне, м’яко витираємо забруднення ганчіркою.

Нашатирний спирт

Щоб відчистити застарілий бруд, необхідно протерти усі поверхні духовки й залишити на ніч. Нашатирний спирт має досить специфічний запах, тому варто відчинити вікна. Вранці протріть поверхні духовки теплою водою з мийним засобом чи господарським милом і змийте чистою водою.

Як відмити жир

Окрім духовки, нашатирний спирт чудово усуває застарілий жир і на інших кухонних поверхнях. Щоб приготувати розчин, необхідно взяти 1 л води й додати 1 столову ложку нашатирю. Готовим розчином протирайте брудні поверхні за допомогою ганчірки. За декілька хвилин розчин витріть вологою губкою.

Спирт та оцет

Цей метод не лише видалить всі залишки бруду з будь-якої поверхні, він ще й чудово дезінфікує, знищує бактерії та мікроби. Щоб приготувати розчин, змішайте звичайну воду зі столовим оцтом й спиртом (або горілкою), дотримуючись співвідношення 2:1:1, й додайте третину чайної ложки будь-якої ефірної олії. Отриманим розчином протирайте всі забруднені поверхні, й залиште їх «настоюватися» протягом 10-15 хвилин. Після — змийте залишки вологою ганчіркою.

Гірчичний порошок

Електрична плита, умивальник, холодильник можна очистити за допомогою дешевого та дієвого засобу — гірчичного порошку. Щоб відтерти застарілий бруд, достатньо змочити брудні ділянки звичайною водою й посипати їх порошком гірчиці. Після чого, необхідно потерти забруднене місце губкою чи серветкою й видалити залишки ганчіркою, змоченою в теплій воді.

Мило та сода

Сода — це універсальний спосіб очищення поверхонь, адже вона є чи не у кожному домі. Сода використовується при неприємному запаху з холодильника та пранні. Щоб очистити кухонне приладдя й техніку від жиру, натріть мило на терці та додайте трохи води. Готовий розчин нанесіть на усі жирні поверхні та присипте содою. Залиште поверхні на 15-20 хвилин, після чого змийте їх мокрою губкою. Цей засіб можна використовувати лише для металевих елементів, плитки або плити, адже на інших поверхнях він може залишити подряпини.

Читайте також: Прибирання кватир: лайфхаки та корисні поради


  • Перегляди: 2691

  • Поширити: