9 практичних порад: як правильно орендувати чи купити квартиру

9 практичних порад: як правильно орендувати чи купити квартиру

Здавалося, все просто: хто як не я, знає, яку квартиру я хочу? Жоден ріелтор не в змозі знайти ідеальну квартиру саме для мене, адже лише я розумію, що мені потрібно.

Проте, на практиці, все інакше. Коли справа підходить до вибору квартири, всі ми губимося, адже ринок нерухомості великий, відповідно пропозицій безліч, як-то кажуть, на будь-який смак. Щоб не стикнутися з неприємними сюрпризами, такими як: галасливі сусіди, «космічні» платіжки за комунальні послуги, відсутність ігрового майданчика для діток, пилюкою та шумом, пропонуємо перелік порад.

 

1. Шум та гамір
Обираючи квартиру на місяць, півроку, рік чи на все життя, всі ми хочемо, щоб проживання у ній було комфортне, без жодних казусів. Звертати увагу потрібно на розташування квартири, тобто її район та вулицю. Окрім того, варто також познайомитися з сусідами перед придбанням чи орендою квартири, щоб уберегти себе від неприємного сусідства. Якщо ви купуєте чи орендуєте квартиру в новобудові, слід бути готовими до того, що в більшості квартир будуть проводитися ремонтні роботи, тому також варто звернути на це увагу.

 

2. Розвинена інфраструктура
Хіба не чудово, коли, щоб придбати продукти додому тобі не потрібно їхати в інший кінець міста? Отож, і ми про це. Розвинена інфраструктура відіграє дуже важливу роль. Це, в першу чергу, ваш комфорт, а комфорт люблять усі, тому цей пункт не можна залишати поза увагою. Інфраструктура це наближеність до магазинів, торговельних центрів, закладів розваг та харчування, садків, шкіл, лікарень, бібліотек, скверів, парків, стадіонів, зупинок громадського транспорту та безліч іншого.

 

3. Енергоощадження
Щоб комунальні платіжки не шокували вас своїми «космічними» сумами, варто звернути увагу на будинки, збудовані за енергоощадними технологіями. Зазвичай сучасні забудовники можуть запропонувати нам металопластикові вікна та утеплені пінопластом стіни.

 

4. Опалення

Обираючи квартиру на вторинному ринку, варто звернути увагу на опалення. Більшість людей обирає автономне, і це правильний вибір. Сьогодні чи не кожна новобудова обладнана індивідуальним опаленням, тому з цим проблем у вас не виникне. Переваг індивідуального опалення безліч: ви можете самостійно регулювати температуру в приміщенні, вмикати та вимикати котел при потребі, а також користуватися гарячою водою без обмежень у часі.

 

5. Рівень загазованості
Обираючи квартиру в самому центрі, де чи не цілодобово їздять машини, ви можете стикнутися з проблемою загазованості та відсутністю свіжого повітря. Це не лише може зашкодити вашому здоров’ю, а й елементарно не дозволить відчинити вікно чи посушити білизну. Також це стосується квартир, які розташовані поблизу автошляхів, промислових підприємств, фабрик.

 

6. Зелені насадження
Дуже важливо, щоб не лише оселя тішила вас комфортом та затишком, варто також подумати й про зелені насадження поблизу будинку. Рекреаційні зони та сквери, парки — все це є важливою складовою щасливого проживання. Рекреаційні зони потрібні для діток та їхніх батьків, вагітних жінок та старших людей. Звичайно великим плюсом стане, якщо ці зони будуть облаштовані лавочками, смітниками, майданчиками для ігор, клумбами та іншим.

 

7. Освітлення двору
Освітлення — запорука безпечного та комфортного пересування, естетичного зовнішнього вигляду території та, в першу чергу, це гарантія вашої безпеки. Тому на це обов’язково слід звернути увагу. Також чудовим бонусом стане встановлене відеоспостереження на території, що дозволить вам та вашим дітям почуватися безпечно.

 

8. Паркінг та гаражі
Безсумнівно, для власників автомобілів стане беззаперечним бонусом наявність місць для паркування, підземного паркінгу чи гаража. Тому, якщо у вас є власний «залізний кінь», то це також не повинно оминути вашу увагу.

Паркування на дитячих майданчиках чи просто на подвір’ї не гарантує вашому автомобілю безпеки. За законом України розрахунок автостоянок та гаражів мусить дорівнювати одному машино-місцю на одну квартиру.

 

9. Дизайн під’їзду і території
Зазвичай забудовники рідко дивують оригінальністю оформлення під’їзду чи двору. Найчастіше облаштуванням прибудинкової території займаються самі мешканці, тобто оформленням клумб, косметичним ремонтом під’їздів та іншого. Сьогодні більшість забудовників пропонують стандартне облаштування прибудинкової території: сіру плитку, пофарбовані стіни, встановлені домофони.

 

Ми сподіваємося, що наші поради були корисними для вас, і допоможуть вам обрати квартиру вашої мрії.

 

RENTA — комфортно як удома.


  • Перегляди: 1615

  • Поширити: