Бруківка Івано-Франківськ: як правильно її вибрати?

Бруківка Івано-Франківськ: як правильно її вибрати?

Івано-Франківськ — місто, що невпинно розвивається. Місто буквально розцвітає на очах, з’являються нові парки та сквери, алеї, дитячі майданчики, школи та дитсадки, пішохідні зони. Сьогодні Івано-Франківськ можна з упевненістю назвати європейським містом.

Франківці тішаться, адже в місті з’явилися велосипедні доріжки, а тротуари облаштували бруківкою. Проте, не всі мешканці міста оцінили якість встановленої бруківки.

«Вже через декілька місяців бруківка осідає, під час дощу в ній скупчується велика кількість води. Не знаю, чи це через її неправильне встановлення, чи то якість бруківки неналежна, — скаржиться місцевий житель мікрорайону Каскад, — звичайно добре, що в місті щось роблять, але хотілось би, щоб це ще й якісно робили».

Щоб тротуарна плита відповідала всім вашим вимогам та прослужила багато років, пропонуємо декілька порад як вибрати бруківку для власного подвір’я.

Купити бруківку

Насамперед запам’ятайте, що хороша бруківка не може бути дешевою. Лише один пігмент для виготовлення тротуарної плити коштує до 10 $ за 1 кг, а на 1 кв. м плити потрібно використати 0,5 кг пігменту. Низькі ціни можуть свідчити про погану якість бруківки та недотримання вимог при її виробництві.

Гладка поверхня бруківки не завжди ознака її високої якості. При дотриманні вимог виробництва глянець отримують шляхом введення в бетонну суміш добавок. Проте, часто для отримання такого ефекту недобросовісні виробники додають більшу кількість води, що позначається на якості бруківки.

Щоб перевірити її якість, потрібно легко вдарити один виріб об інший: дзвінкий звук свідчить, що виріб якісний, глухий — про надлишок води у виробі.

Вкладання бруківки

Щоб бруківка служила вам довгі роки, дуже важливо дотриматися усіх технологій при її мощенні.

Технологія укладання бруківки налічує 9 етапів, серед яких:

  • підготовка проекту;
  • підготовка площі;
  • профілювання території;
  • обрамлення поверхні бордюрами;
  • влаштування основи (гравієм або щебенем);
  • підготовка шару підсипки (щебеневий відсів);
  • укладання бруківки;
  • виконання швів;
  • вібраційне ущільнення поверхні.

Види бруківки

Асортимент бруківки різноманітний, адже розрахований на те, щоб задовольнити бажання кожного покупця. Ми відібрали декілька найпопулярніших видів бруківки, які незмінно мають попит серед покупців.

Бруківка «Старе місто»

Така бруківка виглядає досить просто та довершено. Її можна зустріти чи не в кожному місті, також її «полюбляють» власники приватних садиб та кафе, адже нею можна викласти найрізноманітніші узори, що додає подвір’ю оригінальності.

Бруківка «Цеглинка»

Такий вид бруківки можна назвати універсальним варіантом: вона чудово підходить як для вулиці, так і для приватного подвір’я.

Бруківка «Носталіт»

Така бруківка має декілька різних форм, тому дозволяє створювати розкішні узори з квітами, хвильками чи колами.

Бруківка «Римський камінь»

Особливістю такої тротуарної плити є те, що завдяки нерівномірним краям та хвилястій поверхні, вона виглядає як природний камінь.

види бруківки

Бруківка: переваги

  • естетичний вигляд; завдяки різноманіттю форм та відтінків ваше подвір’я може заграти новими кольорами.
  • просте встановлення бруківки; укладання бруківки зазвичай не займає багато часу та не вимагає великогабаритної техніки.
  • зручність; встановивши бруківку, ви назавжди забудете про калюжі, адже зазори дозволяють воді вільно проникати в ґрунт.
  • екологічність; на відміну від асфальту, який при нагріванні виділяє неприємний запах та шкідливі речовини, бруківка є абсолютно безпечною та не загрожує ні людям, ні навколишньому середовищу.
  • довговічність; при виконанні усіх умов мощення бруківки, вона служитиме довгі роки, не вимагає особливого догляду та є морозостійкою.

Купити якісну бруківку можна у виробника з 20 річним досвідом Гарант Плюс Буд

Читайте також: Нюанси встановлення сонячних батарей


  • Перегляди: 2886

  • Поширити: