До побачення, телебачення! — або відключення аналогового телебачення

До побачення, телебачення! — або відключення аналогового телебачення

1 липня 2018 року сигнал аналогового телебачення зник в Києві та Кіровоградській області, на черзі інші області України. За прогнозами, остаточне відключення аналогового телебачення планують завершити до квітня-травня 2019 року.

З 1 вересня аналоговий сигнал зникне на усій території України, окрім прикордонних районів та зони проведення АТО.

Цифровий сигнал VS аналоговий сигнал: навіщо відключають?

Насамперед, варто сказати, що цифровий сигнал має менший діапазон передачі даних. Це означає, що замість 20-ти аналогових каналів ваш телевізор може приймати понад сотню і більше.

Також варто зазначити, що цифровий сигнал значно стійкіший до перешкод та не вимагає великої потужності антени. Цифровий сигнал відрізняється високою якістю передачі даних, говорячи простішою мовою, ви отримаєте якісніше зображення та як мінімум 32 канали. Перейшовши на цифрове телебачення, ви назавжди забудете про перешкоди, роздвоєння картинки та інше.

Відключення аналогового телебачення: кому загрожує?

Відключення загрожує лише тим, хто для отримання сигналу використовує кімнатну або зовнішню антену. Якщо ж ви використовуєте кабельне, супутникове, Інтернет-телебачення, чи телевізор з уже вбудованим тюнером — відключення вас не торкнеться.

ТВ-тюнер: підключити Т2

Щоб й надалі переглядати телебачення без проблем, варто купити тюнер (Т2). Ціна тюнера стартує від 420 гривень. Щоб підключити тюнер до телевізора, не потрібно особливих умінь, адже достатньо лише під’єднати до телевізора кабель «потрійний тюльпан» або HDMI.

ТВ-тюнер: відмінності

Основною відмінністю моделей тюнерів є їхня функціональність, тобто, чим дорожчу модель ви обираєте, тим більше можливостей отримаєте. До прикладу, найпростіший тюнер передбачає лише функцію прийому цифрового сигналу, дорожчі тюнери дають більш розширений перелік функцій, серед яких: можливість записувати програми на флешку, можливість відкладати перегляд, можливість переглядати фото та відео з зовнішнього носія, доступ до Wi-Fi та безліч іншого.

Альтернативні варіанти:

  • кабельне телебачення;
  • супутникове телебачення;
  • Інтернет-телебачення.

Читайте також: Будинок чи квартира: плюси та мінуси проживання


  • Перегляди: 2013

  • Поширити: