Топ-5 афер на ринку нерухомості

Топ-5 афер на ринку нерухомості

Нерухомість завжди є привабливою для різного роду шахраїв та аферистів, адже це дуже великі гроші, а основне — легкі. Ми розповімо вам про найбільш поширені афери, щоб ви не потрапили на гачок до аферистів. Заради отримання прибутку, аферисти вигадують все нові та нові схеми, масштаби яких вражають.

Квартирні аферисти зазвичай використовують такі схеми афер.

Схема 1 або «оренда не свого житла»
Така афера зазвичай зустрічається на ринку оренди нерухомості. Аферисти орендують квартиру на декілька днів (подобово або на місяць) й створюють оголошення про продаж чи оренду житла. Щоб якомога швидше знайти покупця/орендаря, ціна на такі квартири зазвичай дуже низька. З вами укладають договір й отримують кошти за «свою» квартиру, а пізніше з’являються справжні власники житла.

Схема 2 або «комунальна квартира»
Ця афера є досить популярною як на ринку оренди нерухомості, так і на ринку продажу. Реалізують її за допомогою підроблених документів про право власності на житло та паспортів. Суть шахрайства полягає в тому, що одну і ту житлову площу продають/здають в оренду одразу декільком людям.

Схема 3 або «проблемна нерухомість»
Цей спосіб обману також досить поширений і полягає в тому, що нерухомість, яка продається, перебуває під арештом або у заставі. У такому випадку шахраї тиснутимуть на вас, наголошуючи на тому, що ціна дуже доступна і у них безліч охочих на цю квартиру. Придбання такої квартири загрожує вам численними судовими засіданнями, втраченими коштами та нервами.

Схема 4 або «завдаток»
Ми часто чуємо, що продавці в Інтернеті вимагають передоплату за товар, мовляв, так вони страхують себе. Існує безліч випадків, коли внісши передоплату, покупець так і не отримав свій товар. Подібна схема є популярною також на ринку нерухомості. Для того, щоб підтвердити намір придбати чи орендувати квартиру власник вимагає внести передоплату на картку. Отримавши кошти, шахрай просто зникає.

Схема 5 або «все і зразу»
Орендарю нерухомості пропонують дуже вигідну ціну за місяць найму квартири, проте є одне «але» — потрібно заплатити всю суму одразу за декілька місяців проживання. Отримавши гроші, аферист зникає, залишивши вас без грошей та житла.

Ми розповіли лише про найбільш поширені афери, з якими може стикнутися кожен. Проте, не варто забувати, що існує ще безліч схем, тому, щоб не потрапити до рук шахраїв не потрібно поспішати. Перед покупкою чи орендою житла проконсультуйтеся з ріелторами та юристами й нехай покупка приносить вам лише радість.

Читайте також: «Нерухомість: як не стати жертвою аферистів»


  • Перегляди: 1947

  • Поширити: