Вимірювання площі або як порахувати квадратні метри

Вимірювання площі або як порахувати квадратні метри

Кожен з нас знає, що квартира, будинок чи дача вимірюються в квадратних метрах, і коли нам скажуть, що площа квартири дорівнює 100 м кв. ми зможемо собі приблизно уявити, яка вона є за величиною.

З земельними ділянками все дещо складніше, адже вони вимірюються в сотках. Люди, які є власниками землі та дач, для їхнього вимірювання зазвичай використовують таку одиницю площі як сотка. Але, коли потрібно зважитися на продаж ділянки, вся документація повинна бути заповнена згідно з чинним законодавством, тобто за правилами загальноприйнятих вимірювань — в метрах. Тому, перед тим як продати ділянку, потрібно розібратися: як порахувати сотки.

Земельні ділянки: як виміряти?

Необхідно: 4 кілочки, рулетка, листок паперу, ручка.

Спочатку потрібно визначити розміри всіх сторін. Для цього візьміть 4 кілки та забийте їх по кутах ділянки. За допомогою рулетки виміряйте довжину кожного з 4-х відрізків. В тому випадку, якщо сторони на ділянці однакові, то потреба вимірювати кожен відпадає. Отримані дані занотуйте на листку.

Метр квадратний: як визначити площу?

Правила вимірювання площі ми всі пам’ятаємо ще зі шкільного курсу геометрії. Все дуже просто, потрібно скористатися формулою: S=a*b, де S — загальна площа, a — ширина ділянки, b — довжина ділянки.

Отже, щоб знайти площу, нам необхідно ширину ділянки помножити на її довжину. Наприклад:

10 м — ширина ділянки;
20 м — довжина;
10 м * 20 м = 200 м кв. — площа ділянки.

Сотка землі: як порахувати?

Щоб дізнатися скільки метрів квадратних в одній сотці, необхідно отриманий результат (тобто метри квадратні, які ви нарахували) поділити на 100.

Тобто, ми нарахували 200 м кв., ділимо їх на 100 й отримуємо 2 сотки.

200 м кв. : 100 = 2 сотки землі.

Читайте також: Новобудови Івано-Франківськ: де будівництво ведеться найактивніше?


  • Перегляди: 176970

  • Поширити: